LISNATE KIFLICE SA DZEMOM

Potrebni sastojci:

250g brasna;
1/2 kasicice soli;
2 kasike secera u prahu;
200g putera;
60ml ledeno hladne vode;
1 jaje za premazivanje;
Secer u prahu za posipanje. 

Priprema:

U prosejano brasno dodajte so i secer u prahu, i sve dobro izmesajte. Hladan puter isecite na kocke i rukama utrljajte u brasno. Postepeno dodajte ledeno hladnu vodu dok mesate smesu. 
Kada dobijete ujednacenu smesu,  prebacite je na radnu povrsinu oblikujte u pravougaonik, oblozite plasticnom folijom i ostavite 30 minuta da odstoji.

Nakon 30 minuta izvadite testo, stavite na radnu povrsinu posutu brasnom i razvaljajte testo uz pomoc oklagije. Testo ce izgledati prosarano puterom, ukoliko vam se neki deo gde se nalazi puter lepi, nista strasno samo pospite malo brasna i nastavite sa razvlacenjem testa. Kada dobijete pravougaonik preklopite ga kao pismo na tri dela. Pre savijanja testa otklonite visak brasna. 
Rotirajte testo za 90 stepeni i ponovo ga razvijajte po siroj strani. Ponovite sve isto jos tri puta.

Kada ste testo presavili cetiri puta oblozite ga plasticnom folijom i stavite u frizider na 20 minuta.
Zatim razvijte testo jos jednom i isecite ga na trouglove. Punite testo dzemom,  eurokremom,  cokoladom...Na kraju premazite kiflice umucenim jajetom i  stavite pleh u zamrzivac ili frizider na 10-15 minuta pre nego sto stavite da se pece. 
Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite kiflice oko 25 minuta. Kada korica postane tamno zlatna kiflice su gotove.

Pre sluzenja ih pospite secerom u prahu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

ROLAT OD SPANACA