ROL KOBASICE

Svi znamo za rol virsle, a ja sam umesto virsli koristila kobasice i mogu vam reci da je vrlo ukusno i zasitno. 

Potrebni sastojci:

50g brasna;
1 kasicica secera;
1 suvi kvasac;
1dl mlakog mleka;
1dl jogurta;
50ml ulja (1/2dl);
300g brasna;
1 kasicica soli;
Hrenovke (virsle), tanke kobasice.

Od ove smese izadje 8 komada.

Priprema:

U posudu sipajte 50g brasna,  dodajte secer,  suvi kvasac, mlako mleko promesajte i ostavite 10 minuta sa kvasac nadodje. 
Nakon 10 minuta dodajte jogurt,  ulje izmesajte,  stavite preostalo brasno pomesano sa jednom kasicicom soli i umesite testo. Ostavite testo da naraste oko 30 minuta. 
Premesite testo, podelite na osam delova (loptica), svaku lopticu razvaljajte pa stavite kobasicu (kobasicu presecite na dva dela), testo mozete premazati senfom pa onda staviti kobasicu, zatim zamotajte. 

Rol kobasice poredjajte u pleh oblozen papirom za pecenje i ostavite jos 30 minuta da narastu.  
Peci na 200 stepeni 12 minuta. Pecene rol kobasice premazati maslacem ili uljem.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI