BUREK SA SIROM

Potrebni sastojci:

1/2kg kora za gibanicu-pitu;
1/2kg sira;
200ml kisele vode;
100ml ulja;
So po potrebi. 

Priprema:

U posudi pomesajte kiselu vodu i ulje, stavite na sporet da prokljuca. 
Okruglu tepsiju premazite uljem. Na dno tepsije stavite dve kore, tako da vam krajevi prelaze ivice tepsije. Uzmite dve kore, izguzvajte ih kao lepezu i poredjajte ih u tepsiju, poprskajte ih mesavinom vode i ulja, pa rasporedite izmrvljeni sir, tako nastavite sve dok ne utrosite sve kore.

Krajeve kora koje vise sa strane tepsije, prebacite preko kora i fino ususkajte burek. 

Burek premazite mesavinom vode i ulja. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta ili manje u zavisnosti od rerne. 

Коментари

Постави коментар

Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI