BUREK SA SIROM
Potrebni sastojci:
1/2kg kora za gibanicu-pitu;
1/2kg sira;
200ml kisele vode;
100ml ulja;
So po potrebi.
Priprema:
U posudi pomesajte kiselu vodu i ulje, stavite na sporet da prokljuca.
Okruglu tepsiju premazite uljem. Na dno tepsije stavite dve kore, tako da vam krajevi prelaze ivice tepsije. Uzmite dve kore, izguzvajte ih kao lepezu i poredjajte ih u tepsiju, poprskajte ih mesavinom vode i ulja, pa rasporedite izmrvljeni sir, tako nastavite sve dok ne utrosite sve kore.
Krajeve kora koje vise sa strane tepsije, prebacite preko kora i fino ususkajte burek.
Burek premazite mesavinom vode i ulja. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta ili manje u zavisnosti od rerne.
Odličan burek, ja pravim slično. Probacu da napravim i ovako.
ОдговориИзбриши