PIZZA MINI PECIVO



Potrebni sastojci:


800g mekog brasna; 

200ml mleka;

7g suvog kvasca;

1 kasika secera;

1 kasika soli;

250ml vode;

100ml ulja.


Nadev:


350g sunke, sunkarice, pizza sunke ili neka druga salama, parizer;

150g bilo kojeg tvrdog sira;

Kecap, paradajz;

1 kasicica ili vise origana.

I jos jedno zumance, 1 kasika mleka, na vrh kasicice crvene paprike ili kecapa.


Priprema:


U toplo mleko stavite kvasac i secer, pa promesajte i ostavite desetak minuta kako bi se kvasac aktivirao. Za to vreme razmerite brasno, dodajte so i promesajte. 

Sipajte zatim toplu vodu, 70ml ulja i aktiviran kvasac.

Prvo malo sve promesajte, a zatim umesite testo. 


Testo je prilicno mekano i lepljivo za ruke, pa ga pred kraj izvadite na radnu povrsinu i prelijte ostatkom ulja. 

Mesite sve dok se ulje ne ugradi u testo. 


Podmazite sto uljem, testo podelite na cetiri dela, svaki deo oblikujte u loptu, pa svaku loptu testa premazite sa malo ulja.

Preko testa prebacite kesu ili foliju, pa krpu i ostavite trideset minuta u toploj prostoriji da odstoji. 

Za to vreme pravite nadev.

Narendajte sunku i sir, pomesajte, dodajte paradajz mesavinu, toliko da se samo poveze, masa treba da ostane gusta, pa na kraju dodajte origano i sve sjedinite. 

Uzimajte jedno po jedno testo i prvo ga rukom oblikujte u pravougaonik, pa razvucite na duzinu pleha od rerne, dok mu je sirina nekih 20-25cm.


Presecite vodoravno da se dobiju dve trake. Polovinu trake izreckajte pizza sekacem, a na donju polovinu stavite nadev celom duzinom. 

Presavijte testo preko nadeva pa sve urolajte i stavite u pleh.

Tako uradite sa sva cetiri dela testa. Dobije se osam traka. 

Ostavite trideset minuta da raste. 

Napravite premaz od zumanceta, mleka i paprike ili kecapa, pa kasnije trake premazite.

Isecite zatim trake na velicinu koju zelite, mozete na sest delova,, tako da vam ispadne 48 komada mini peciva, moze se seci i na sitnije. 


Ukljucite rernu da se zagreje na 200 stepeni, pa stavite pecivo da se pece. 

Vreme pecenja je 25 minuta ili zavisi od vase rerne i tog koliko peceno volite. 

Peceno pecivo ostavite pokriveno krpom da odstoji i prohladi se ili ga premazite sa malo ulja cim izvadite iz rerne pa onda ostavite da odstoji. 

Posluzite jos dok je toplo, a mozete i hladno, dugo je mekano, samo ga zastitite od susenja.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI