PIZZA MINI PECIVO
Potrebni sastojci:
800g mekog brasna;
200ml mleka;
7g suvog kvasca;
1 kasika secera;
1 kasika soli;
250ml vode;
100ml ulja.
Nadev:
350g sunke, sunkarice, pizza sunke ili neka druga salama, parizer;
150g bilo kojeg tvrdog sira;
Kecap, paradajz;
1 kasicica ili vise origana.
I jos jedno zumance, 1 kasika mleka, na vrh kasicice crvene paprike ili kecapa.
Priprema:
U toplo mleko stavite kvasac i secer, pa promesajte i ostavite desetak minuta kako bi se kvasac aktivirao. Za to vreme razmerite brasno, dodajte so i promesajte.
Sipajte zatim toplu vodu, 70ml ulja i aktiviran kvasac.
Prvo malo sve promesajte, a zatim umesite testo.
Testo je prilicno mekano i lepljivo za ruke, pa ga pred kraj izvadite na radnu povrsinu i prelijte ostatkom ulja.
Mesite sve dok se ulje ne ugradi u testo.
Podmazite sto uljem, testo podelite na cetiri dela, svaki deo oblikujte u loptu, pa svaku loptu testa premazite sa malo ulja.
Preko testa prebacite kesu ili foliju, pa krpu i ostavite trideset minuta u toploj prostoriji da odstoji.
Za to vreme pravite nadev.
Narendajte sunku i sir, pomesajte, dodajte paradajz mesavinu, toliko da se samo poveze, masa treba da ostane gusta, pa na kraju dodajte origano i sve sjedinite.
Uzimajte jedno po jedno testo i prvo ga rukom oblikujte u pravougaonik, pa razvucite na duzinu pleha od rerne, dok mu je sirina nekih 20-25cm.
Presecite vodoravno da se dobiju dve trake. Polovinu trake izreckajte pizza sekacem, a na donju polovinu stavite nadev celom duzinom.
Presavijte testo preko nadeva pa sve urolajte i stavite u pleh.
Tako uradite sa sva cetiri dela testa. Dobije se osam traka.
Ostavite trideset minuta da raste.
Napravite premaz od zumanceta, mleka i paprike ili kecapa, pa kasnije trake premazite.
Isecite zatim trake na velicinu koju zelite, mozete na sest delova,, tako da vam ispadne 48 komada mini peciva, moze se seci i na sitnije.
Ukljucite rernu da se zagreje na 200 stepeni, pa stavite pecivo da se pece.
Vreme pecenja je 25 minuta ili zavisi od vase rerne i tog koliko peceno volite.
Peceno pecivo ostavite pokriveno krpom da odstoji i prohladi se ili ga premazite sa malo ulja cim izvadite iz rerne pa onda ostavite da odstoji.
Posluzite jos dok je toplo, a mozete i hladno, dugo je mekano, samo ga zastitite od susenja.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.