OSLIC IZ RERNE
Potrebni sastojci:
1kg oslica;
120ml ulja;
1 kasicica vegete;
1,5 kasicica soli;
1 kasicica aleve paprike;
100g psenicnog brasna.
Priprema:
Ribu operite, i prosusite ubrusom. Isecite je na polovine i ocistite od iznutrica i peraja.
U dubljem tanjiru pomesajte brasno, so, alevu papriku i vegetu.
Na dno tepsije ili pleha sipajte oko 100ml ulja da prekrije dno.
Svaki komad ribe uvaljajte u mesavinu brasna sa zacinima, pa redjajte u nauljanu tepsiju-pleh.
Ribe jos malo odozgo poprskajte uljem oko 20ml.
Pecite u rerni na 200 stepeni 20 minuta. Nakon 20 minuta izvadite tepsiju iz rerne pa okrenite ribu, vratite ponovo u rernu da se pece jos 20 minuta ili dok ne dobije zlatno-zutu boju.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!