OSLIC IZ RERNE

Potrebni sastojci:

1kg oslica;
120ml ulja;
1 kasicica vegete;
1,5 kasicica soli;
1 kasicica aleve paprike;
100g psenicnog brasna.

Priprema:

Ribu operite, i prosusite ubrusom. Isecite je na polovine i ocistite od iznutrica i peraja. 

U dubljem tanjiru pomesajte brasno, so, alevu papriku i vegetu.
Na dno tepsije ili pleha sipajte oko 100ml ulja da prekrije dno. 

Svaki komad ribe uvaljajte u mesavinu brasna sa zacinima, pa redjajte u nauljanu tepsiju-pleh. 
Ribe jos malo odozgo poprskajte uljem oko 20ml.

Pecite u rerni na 200 stepeni 20 minuta. Nakon 20 minuta izvadite tepsiju iz rerne pa okrenite ribu, vratite ponovo u rernu da se pece jos 20 minuta ili dok ne dobije zlatno-zutu boju. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI