GASPARINI PUSLICE
Ove slatke krckave puslice osmislio je jos davne 1720 godine svajcarski poslasticar Gasparini. Prave se od osnovnih sastojaka kojih ima svaka domacica, obicno su bile bele, danas ih mozete praviti u raznim bojama aromom vanile, jagode...
Potrebni sastojci:
3 velika belanca;
200g secera;
Prstohvat soli;
Gel boje za hranu;
1 kasicica ekstrata vanile.
Priprema:
Umutite belanca sa prstohvatom soli, mutite sve dok ne dobijete cvrscu smesu. Postepeno dodajte secer i mutite da sne postane cvrst.
Dodajte vanilu i promesajte, mozete umesto vanile dodati aromu jagode.
Podelite smesu na nekoliko delova u zavisnosti koliko boja imate. Sipajte u spric za kolace pa istisnite smesu na pleh oblozen papirom za pecenje sa razmakom.
Pecite puslice na 100 stepeni oko 1 sat. Iskljucite rernu pa ostavite puslice da se suse jos sat vremena.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!