GASPARINI PUSLICE

Ove slatke krckave puslice osmislio je jos davne  1720 godine svajcarski poslasticar  Gasparini. Prave se od osnovnih sastojaka kojih ima svaka domacica,  obicno su bile bele, danas ih mozete praviti u raznim bojama aromom vanile, jagode...

Potrebni sastojci:

3 velika belanca;
200g secera;
Prstohvat soli;
Gel boje za hranu;
1 kasicica ekstrata vanile.

Priprema:

Umutite belanca sa prstohvatom soli, mutite sve dok ne dobijete cvrscu smesu.  Postepeno dodajte secer i mutite da sne postane cvrst. 
Dodajte vanilu i  promesajte, mozete umesto vanile dodati aromu jagode.

Podelite smesu na nekoliko delova u zavisnosti koliko boja imate. Sipajte u spric za kolace pa istisnite smesu na pleh oblozen papirom za pecenje sa razmakom.
Pecite puslice na 100 stepeni oko 1 sat. Iskljucite rernu pa ostavite puslice da se suse jos sat vremena. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI