TORTA SA MAKOM

Potrebni sastojci:

200g mlevenog maka;
100g secera;
700ml mleka;
300g mlevenog plazma keksa;
5 kasika griza;
125g margarina;
1 vanilin secer;
200g bele cokolade;
80ml slatke pavlake. 


Priprema:

U serpu stavite mak, secer, vanilin secer i griz, pa prokuvajte sa mlekom na srednjoj temperaturi. Mesajte dok se smesa ne zgusne. Zatim dodajte margarin i izmesajte. 

Dodajte mleveni plazma keks, sve promesajte da se sve lepo sjedini. Smesu izrucite u kalup za torte i ostavite da se dobro ohladi. 
Belu cokoladu istopite na pari,  pa dodajte slatku pavlaku.  

Prelijte tortu i ostavite u frizider da se stegne i ohladi, najbolje celu noc. 
Sutradan mozete posluziti tortu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI