TORTA SA MAKOM
Potrebni sastojci:
200g mlevenog maka;
100g secera;
700ml mleka;
300g mlevenog plazma keksa;
5 kasika griza;
125g margarina;
1 vanilin secer;
200g bele cokolade;
80ml slatke pavlake.
Priprema:
U serpu stavite mak, secer, vanilin secer i griz, pa prokuvajte sa mlekom na srednjoj temperaturi. Mesajte dok se smesa ne zgusne. Zatim dodajte margarin i izmesajte.
Dodajte mleveni plazma keks, sve promesajte da se sve lepo sjedini. Smesu izrucite u kalup za torte i ostavite da se dobro ohladi.
Belu cokoladu istopite na pari, pa dodajte slatku pavlaku.
Prelijte tortu i ostavite u frizider da se stegne i ohladi, najbolje celu noc.
Sutradan mozete posluziti tortu.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!