STARINSKE KROFNE PO RECEPTU MIRE BANJAC

Potrebni sastojci:

1/2kg brasna;
3,5dl mleka;
3 zumanca;
60g secera;
50g maslaca;
20g svezeg ili 10g suvog kvasca;
Izrendana korica jednog limuna;
Malo soli;
Ulje za pecenje. 
Svi sastojci treba da budu sobne temperature. 

Priprema:

U mlako mleko dodajte kvasac, so i secer, izmesajte i ostavite desetak minuta da kvasac naraste. Umutite maslac, zumanca, secer i limunovu koru. Dodajte brasno, kvasac i umesite testo da bude glatko, zatim jos malo ga izradite na pobrasnjenoj povrsini.  Nauljajte posudu i ostavite testo da naraste na toplom mestu 1 sat ili dok se ne udvostruci. 

Kada se testo udvostrucilo izvadite ga na pobrasnjenu radnu povrsinu, rastanjite ga na debljinu oko 7mm, vadite krofne precnika 7cm ili koju velicinu vi zelite. Pokrijte ih i ostavite jos 20 minuta.
Ulje zagrejte na umerenoj temperaturi pa stavljajte krofne u ulje gornjom stranom na dole.
Pecite ih dok ne porumene sa obe strane nekoliko minuta.

Morate paziti da ulje ne bude suvise vrelo jer ce se samo ispeci i potamneti spoljni sloj krofni, a sredina ce ostati nepecena. 
Gotove krofne pospite prah secerom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI