TARANA U MLEKU
Tarana ili tarhana (turski tarhana od persijskog tarhãne): osuseno, izmrvljeno zrnasto testo. Pre par dana sam vam pricala o tome kako sam pronasla staru svesku sa receptima moje mame, mada ima i nekih jos starijih verovatno su to recepti moje bake. Mama je recepte vredno zapisivala, prepisivala, skupljala isecke i iste isprobavala. Stari dobri recepti, porodicni, ima i ovih modernih naravno. Skuvati dobar rucak, a ne potrositi mnogo novca, iskoristiti namirnice koje imate u kuci - to je posebno umece. Tarana skuvana u mleku, popara, cicvara, kacamak nekada su bili omiljeni deciji dorucak, naravno i za odrasle takodje. Nazalost danas nepravedno zaboravljeni. Tarana moze da se pripremi i kao slani obrok. Potrebni sastojci: 2 jaja; 200g ostrog brasna; 1l mleka; 2 kesice vanilin secera; 5 kasika kristal secera. Priprema: Unesite tvrdje testo od brasna i dva jaja. Uzimajte manje komade testa i izrendajte na sitnijoj strani rendeta. Narendanu