SOCNA SVINJSKA DZIGERICA
Potrebni sastojci: 1/2kg svinjske dzigerice; 4 glavice crnog luka; 1 solja ulja; 2 case vode; Po potrebi soli i bibera; Prstohvat mlevenog suvog bosiljka; 1-2 sargarepe (moze i ne mora); 1 kasicica aleve paprike. Priprema: Luk i sargarepu ocistite i iseckajte sitno. Stavite u serpu, posolite i pobiberite po ukusu, zatim dodajte svinjske dzigericu. Promesajte sve sastojke. Prelijte uljem, dodajte bosiljak i ostavite da se dinsta na umerenoj temperaturi uz povremeno mesanje. Kada luk i sagrarepa omeksaju dodajte dve case vode i ostavite da se krcka dok dzigerica ne bude gotova, tako da ne ispari sva voda, vec da ima malo sosa kako bi dzigerica bila meka i socna. Na kraju dodajte alevu papriku i mesajuci krckajte jos oko dva minuta. Napomena: Pre nego pocnete sa pripremom dzigerice, stavite je u mleko (150ml) najbolje preko noci u frizideru. Dzigerica ce tako omeksati.