Постови

SVINJSKA REBARCA (PORK RIBS)

Слика
Potrebni sastojci: 1,5 kg svinjskih rebaraca 2 kašičice soli 1 kašičica sveže mlevenog crnog bibera 1 kašičica dimljene paprike 1/2 kašičice origana 1/2 kašičice majčine dušice 2 kašičice braon šećera 1 kašičica belog luka u prahu 1/2 šolje paradajz sosa 1/4 šolje meda 1/4 šolje senfa 1/4 šolje vinskog sirćeta ili jabukovog sirćeta 1/4 šolje maslinovog ulja  Priprema: 1. Pripremite rebarca: Očistite rebarca i skinite kožu sa donje strane (ako već nije skinuta). Rebarca stavite na radnu površinu i začinite sa soli, biberom, dimljenom paprikom, origano, majčinom dušicom, braon šećerom i belim lukom u prahu. Dobro utrljajte začine sa svih strana. 2. Priprema marinade: U posudi pomešajte paradajz sos, med, senf, sirće i maslinovo ulje. Ova mešavina će poslužiti kao marinada i preliv za rebarca. Polovinu marinade stavite u manju posudu i čuvajte je za prelivanje rebaraca tokom pečenja. Preostalu polovinu prelijte preko začinjenih rebaraca i ostavite da odstoje na...

KINESKA PILETINA SA KIKIRIKIJEM I POVRĆEM

Слика
Potrebni sastojci: 500 g pilećeg filea 1 crvena paprika 1 zelena paprika 1 šargarepa 2 čena belog luka 100 g pečenog kikirikija 2 kašike soja sosa 1 kašičica skroba (gustina) 1 kašičica meda 1 kašičica đumbira (po želji) 3 kašike ulja So, biber Kuvani pirinač za serviranje Priprema: 1. Priprema sastojaka: Piletinu iseckajte na trakice, paprike na kockice, a šargarepu na tanke štapiće. 2. Prženje piletine: U tiganju zagrejte ulje i pržite piletinu dok ne postane zlatno-smeđa. Izvaditi je sa strane. 3. Dinstanje povrća: Na istom ulju propržite beli luk, papriku i šargarepu 3-4 minuta. 4. Dodavanje piletine i sos: Vratite piletinu u tiganj, dodajte soja sos, med, đumbir i gustin razmućen u malo vode. Dinstajte još par minuta dok se sos ne zgusne. 5. Dodavanje kikirikija: Ubacite kikiriki i promešajte. 6. Serviranje: Poslužite uz kuvani pirinač.  Umesto soja sosa, koristite malo soli i kašičicu sirćeta (jabukovog ili vinskog) za blag kise...

PILEĆI FILETI SA POVRĆEM IZ RERNE

Слика
Vreme pripreme: 15 minuta Vreme pečenja: 35-40 minuta Ukupno vreme: 50-55 minuta Broj porcija: 5 Broj osoba: 5 Potrebni sastojci: 5 pilećih fileta (oko 1,2 kg) 4 krompira 2 crvene paprike 2 tikvice 2 crna luka 3 čena belog luka 3 kašike maslinovog ulja So, biber, origano, majčina dušica (po ukusu) Sok od 1 limuna Priprema: 1. Pripremite povrće: Krompir ogulite i isecite na tanke kolutove. Paprike, tikvice i crne lukove isecite na krupne komade. Beli luk sitno iseckajte. 2. Priprema piletine: Pileće filete začinite sa solju, biberom, origano i majčinom dušicom. Prelijte ih sa malo maslinovog ulja i sokom od limuna, pa ostavite da odstoje 10-ak minuta. 3. Rerna: U vatrostalnu posudu stavite povrće, dodajte 2-3 kašike maslinovog ulja, pospite začinima po ukusu i promešajte. Na povrće stavite pileće filete. 4. Pečenje: Stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 200°C i pecite oko 35-40 minuta, dok piletina ne postane zlatno-smeđa, a povrće mekano. ...