SVINJSKA REBARCA (PORK RIBS)
Potrebni sastojci: 1,5 kg svinjskih rebaraca 2 kašičice soli 1 kašičica sveže mlevenog crnog bibera 1 kašičica dimljene paprike 1/2 kašičice origana 1/2 kašičice majčine dušice 2 kašičice braon šećera 1 kašičica belog luka u prahu 1/2 šolje paradajz sosa 1/4 šolje meda 1/4 šolje senfa 1/4 šolje vinskog sirćeta ili jabukovog sirćeta 1/4 šolje maslinovog ulja Priprema: 1. Pripremite rebarca: Očistite rebarca i skinite kožu sa donje strane (ako već nije skinuta). Rebarca stavite na radnu površinu i začinite sa soli, biberom, dimljenom paprikom, origano, majčinom dušicom, braon šećerom i belim lukom u prahu. Dobro utrljajte začine sa svih strana. 2. Priprema marinade: U posudi pomešajte paradajz sos, med, senf, sirće i maslinovo ulje. Ova mešavina će poslužiti kao marinada i preliv za rebarca. Polovinu marinade stavite u manju posudu i čuvajte je za prelivanje rebaraca tokom pečenja. Preostalu polovinu prelijte preko začinjenih rebaraca i ostavite da odstoje na...