PILETINA SA LIMUNOM
Potrebni sastojci:
1 1/4 solje pileceg bujona;
1/4 solje soka od limuna;
2 male kasike narendane korice lumuna;
1 velika kasika maslinovog ulja;
1 velika kasika maslinovog ulja;
1 mala kasika narendane korice limuna;
1 1/2 male kasike origana;
1/2 male kasike majcine dusice;
1/4 male kasike soli;
8 komada piletine.
Priprema:
U ciniju usuti pileci bujon, sok od limuna, narendanu koricu limuna i maslinovo ulje. Ciniju ostaviti sa strane.
U drugu ciniju staviti senf, narendanu limunovu koricu, origano, majcinu dusicu, so i polako promesati. Sa ovom smesom namazati piletinu.
U serpu staviti maslinovo ulje i na srednjoj temperaturi peci piletinu sa obe strane sve dok piletina ne dobije braon boju.
U serpu sa pilecim mesom dodati pileci bujon sa sastojcima i serpu staviti u sporet da se piletina pece.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!