PILETINA SA LIMUNOM

Potrebni sastojci:

1 1/4 solje pileceg bujona;
1/4 solje soka od limuna;
2 male kasike narendane korice lumuna;
1 velika kasika maslinovog ulja;

1 velika kasika maslinovog ulja;
1 mala kasika narendane korice limuna;
1 1/2 male kasike origana;
1/2 male kasike majcine dusice;
1/4 male kasike soli;
8 komada piletine.

Priprema:

U ciniju usuti pileci bujon, sok od limuna, narendanu koricu limuna i maslinovo ulje. Ciniju ostaviti sa strane.
U drugu ciniju staviti senf, narendanu limunovu koricu, origano, majcinu dusicu, so i polako promesati. Sa ovom smesom namazati piletinu.
U serpu staviti maslinovo ulje i na srednjoj temperaturi peci piletinu sa obe strane sve dok piletina ne dobije braon boju.
U serpu sa pilecim mesom dodati pileci bujon sa sastojcima i serpu staviti u sporet da se piletina pece.
Pilece meso peci 25-30 minuta na 185 stepeni.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI