MASIN KOLACIC

 Potrebni sastojci:


Kora: 200g mlevene plazme ili nekog drugog keksa;

120g margarina;

Par kasika mleka. 


Beli fil: 450g sira od 0,0% mlecne masti;

500g slatke pavlake;

250g secera;

2 zelatina;

100ml vode. 


Crveni fil: 400g visanja;

200ml soka od visanja;

Par kasika secera;

2 zelatina;

100ml vode. 



Priprema:


Kora: istopiti margarin na tihoj vatri, pa ga dodati mlevenom keksu i promesati. Po potrebi dodati par kasika mleka. Masu sipati u kalup i istanjiti rukama da bi se dobila podloga za kolac. 

Beli fil: mikserom umutiti secer i sir. U drugoj posudi umutiti slatku pavlaku pa je dodati siru i mutiti dok se ne dobije kompaktna masa. U malu serpicu ili dzezvu sipati 100ml vode i dve kesice zelatina. Ostaviti desetak minuta da zelatin nabubri, pa ga istopiti na tihoj vatri. Istopljeni zelatin preliti preko belog fila i jos malo mikserom mutiti. Masu preliti preko kore i ostaviti u zamrzivac da se stegne. 


Crveni fil: visnje i sok od visanja zajedno sa par kasika secera prokuvati oko desetak minuta. Za to vreme ponoviti postupak sa druge dve kesice zelatina kao za beli fil, dodati visnjama pa promesati. Tek kada su visnje dobro ohladjene kasikom uh rasporediti preko belog fila. 

Kalup sa kolacem staviti u frizider da odstoji celu noc. 

Lagana poslastica, udealna letnje dane. 


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI