MASIN KOLACIC
Potrebni sastojci:
Kora: 200g mlevene plazme ili nekog drugog keksa;
120g margarina;
Par kasika mleka.
Beli fil: 450g sira od 0,0% mlecne masti;
500g slatke pavlake;
250g secera;
2 zelatina;
100ml vode.
Crveni fil: 400g visanja;
200ml soka od visanja;
Par kasika secera;
2 zelatina;
100ml vode.
Priprema:
Kora: istopiti margarin na tihoj vatri, pa ga dodati mlevenom keksu i promesati. Po potrebi dodati par kasika mleka. Masu sipati u kalup i istanjiti rukama da bi se dobila podloga za kolac.
Beli fil: mikserom umutiti secer i sir. U drugoj posudi umutiti slatku pavlaku pa je dodati siru i mutiti dok se ne dobije kompaktna masa. U malu serpicu ili dzezvu sipati 100ml vode i dve kesice zelatina. Ostaviti desetak minuta da zelatin nabubri, pa ga istopiti na tihoj vatri. Istopljeni zelatin preliti preko belog fila i jos malo mikserom mutiti. Masu preliti preko kore i ostaviti u zamrzivac da se stegne.
Crveni fil: visnje i sok od visanja zajedno sa par kasika secera prokuvati oko desetak minuta. Za to vreme ponoviti postupak sa druge dve kesice zelatina kao za beli fil, dodati visnjama pa promesati. Tek kada su visnje dobro ohladjene kasikom uh rasporediti preko belog fila.
Kalup sa kolacem staviti u frizider da odstoji celu noc.
Lagana poslastica, udealna letnje dane.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!