SPECLE

Specle su tradicionalno nemacko jelo. Mogu da se sluze na najrazlicitije nacine, njihova priprema je jednostavna, a sastojci od kojih se prave imamo uvek u kuci i jeftini su.
Specle se mogu sluziti kao prilog uz meso sa umakom, uz gulas koji sam danas pravila i mogu vam reci da je kombinacija savrsena.
Osim slanih varijanti  specle mozete posluziti u slatkoj varijanti sa orasima, makom, cokoladom...


Potrebni sastojci:

5 jaja;
500g ostrog brasna;
1 kasicica soli;
250ml vode.

Priprema:

Umutite jaja sa malo soli i polovinom vode,  postepeno dodajte brasno jer smesa ne sme da bude previse gusta. Mesajte pa ako je potrebno dodajte jos malo vode.
Testo bi trebalo da vam bude gusce nego za palacinke. 

Iznad serpe sa provrelom slanom vodom stavite rende i  kasikom sipajte smesu, polako povlacite kako bi se napravile specle, za to ce vam biti potrebno  svega par minuta. Skuvane specle ce isplivati na povrsinu  kao kada pravite knedle za supu. Procedite ih, prelijte uljem, promesajte i poklopite.
Postupak ponavljate dok ne utrosite testo.


Коментари

Постави коментар

Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI