SPECLE
Specle su tradicionalno nemacko jelo. Mogu da se sluze na najrazlicitije nacine, njihova priprema je jednostavna, a sastojci od kojih se prave imamo uvek u kuci i jeftini su.
Specle se mogu sluziti kao prilog uz meso sa umakom, uz gulas koji sam danas pravila i mogu vam reci da je kombinacija savrsena.
Osim slanih varijanti specle mozete posluziti u slatkoj varijanti sa orasima, makom, cokoladom...
5 jaja;
500g ostrog brasna;
1 kasicica soli;
250ml vode.
Priprema:
Umutite jaja sa malo soli i polovinom vode, postepeno dodajte brasno jer smesa ne sme da bude previse gusta. Mesajte pa ako je potrebno dodajte jos malo vode.
Testo bi trebalo da vam bude gusce nego za palacinke.
Iznad serpe sa provrelom slanom vodom stavite rende i kasikom sipajte smesu, polako povlacite kako bi se napravile specle, za to ce vam biti potrebno svega par minuta. Skuvane specle ce isplivati na povrsinu kao kada pravite knedle za supu. Procedite ih, prelijte uljem, promesajte i poklopite.
Postupak ponavljate dok ne utrosite testo.
Praktično,jednostavno i lepo
ОдговориИзбришиFino.
ОдговориИзбриши