PASTA SA TUNJEVINOM I LIMUNOM


Potrebni sastojci (za 250 g testenine):


250 g testenine po izboru (špageti, pene, farfale)

1 konzerva tunjevine u maslinovom ulju (oko 160 g)

1/2 limuna (sok i po želji malo rendane korice)

150 ml pavlake za kuvanje

1 čen svežeg belog luka (ili ga izostavite ako ukućanima ne odgovara)

1 kašika maslinovog ulja

So i biber po ukusu

50 g feta sira (za posipanje)

1/4 šolje vode od kuvanja testenine (oko 60 ml)


Priprema:


1.Kuvanje testenine:

Skuvajte testeninu u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Sačuvajte oko 1/4 šolje vode od kuvanja pre nego što je ocedite.

2. Priprema sosa:

U dubljem tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri.

Ako koristite svež beli luk, sitno ga iseckajte i propržtei 30 sekundi, samo da zamiriše. (Izostavite ovaj korak ako ne koristite beli luk.)

Dodajte tunjevinu (sa uljem iz konzerve) i promešajte.

3. Dodavanje pavlake i limuna:

Dodajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte da se sjedini sa tunjevinom.

Dodajte sok od 1/2 limuna i po želji malo rendane korice (pazite da ne preterate). Promešajte i ostavite da krčka 1-2 minuta.

4. Povezivanje sosa i testenine:

Dodajte skuvanu testeninu u sos.

Sipajte malo vode od kuvanja testenine (po potrebi) i mešajte dok se sos lepo ne sjedini i obavije testeninu.

5. Dodavanje začina:

Posolite i pobiberitei po ukusu, ali pažljivo sa solju jer feta sir i tunjevina već sadrže so.

6. Serviranje:

Servirajte odmah, dok je pasta još topla.

Na vrh pospite izmrvljeni feta sir i dodajte još malo rendane korice limuna za dekoraciju, ako volite, ili pospite sitno iseckan peršun. 


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

ROLAT OD SPANACA

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM