PASTA SA TUNJEVINOM I LIMUNOM
Potrebni sastojci (za 250 g testenine):
250 g testenine po izboru (špageti, pene, farfale)
1 konzerva tunjevine u maslinovom ulju (oko 160 g)
1/2 limuna (sok i po želji malo rendane korice)
150 ml pavlake za kuvanje
1 čen svežeg belog luka (ili ga izostavite ako ukućanima ne odgovara)
1 kašika maslinovog ulja
So i biber po ukusu
50 g feta sira (za posipanje)
1/4 šolje vode od kuvanja testenine (oko 60 ml)
Priprema:
1.Kuvanje testenine:
Skuvajte testeninu u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Sačuvajte oko 1/4 šolje vode od kuvanja pre nego što je ocedite.
2. Priprema sosa:
U dubljem tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
Ako koristite svež beli luk, sitno ga iseckajte i propržtei 30 sekundi, samo da zamiriše. (Izostavite ovaj korak ako ne koristite beli luk.)
Dodajte tunjevinu (sa uljem iz konzerve) i promešajte.
3. Dodavanje pavlake i limuna:
Dodajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte da se sjedini sa tunjevinom.
Dodajte sok od 1/2 limuna i po želji malo rendane korice (pazite da ne preterate). Promešajte i ostavite da krčka 1-2 minuta.
4. Povezivanje sosa i testenine:
Dodajte skuvanu testeninu u sos.
Sipajte malo vode od kuvanja testenine (po potrebi) i mešajte dok se sos lepo ne sjedini i obavije testeninu.
5. Dodavanje začina:
Posolite i pobiberitei po ukusu, ali pažljivo sa solju jer feta sir i tunjevina već sadrže so.
6. Serviranje:
Servirajte odmah, dok je pasta još topla.
Na vrh pospite izmrvljeni feta sir i dodajte još malo rendane korice limuna za dekoraciju, ako volite, ili pospite sitno iseckan peršun.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!