BRZE PUNJENE POGACICE

Potrebni sastojci:

Za testo:
2,5 solje (200ml) brasna;
Prasak za pecivo;
Pola kasicice soli;
1 solja kiselog mleka;
1/2 solje ulja;
Nadev:
200g rendanog sira;
1 jaje.
Za premazivanje:
1 kasicica kiselog mleka;
1 kasicica ulja;
1 jaje;
Susam za posipanje.

Priprema:

U posudi prosejte dve solje brasna, dodajte so, prasak za pecivo, kiselo mleko i ulje. Mesajte sve dok ne dobijete homogenu smesu.
Preostalo brasno dodajte postepeno i zamesite meko i elasticno testo. 
Testo ostavite da odstoji dok vi pripremate nadev. Pomesajte rendani sir i jaje. 
Od testa napravite 10 loptica, svaku lopticu rastanjite i dodajte po jednu kasicicu nadeva, ucvrstite ivice na listove i ponovo napravite lopte. 

Poredjajte ih u pleh oblozen papirom za pecenje. 
Umutite jaje sa kiselim mlekom i uljem, pa premazite pogacice. Odozgo ih obilno pospite susamom. 
Pogacice pecite oko 20-25 minuta na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnobraon boju.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI