TOKANJ GULAS
Ukoliko ste ljubitelji pikantnih ukusa, onda je ovo jelo pun pogodak za vas.
Potrebni sastojci:
600g svinjskog mesa od vrata;
1 paprika babura;
4 velike glavice crnog luka;
1 kasika senfa;
2 kasike kisele pavlake;
40ml belog vina;
2-3 cena belog luka;
4 kasike ulja;
Zacini po ukusu.
Priprema:
Papriku baburu i svinjsko meso isecite na stapice, a crni luk na rebarca. Dinstajte meso na malo ulja dok ne bude uprzeno. U posebnoj posudi luk malo dinstajte pa dodajte isecenu papriku. Spojite luk, papriku i meso. Ostavite da se krcka. Kada postane gusto , dodajte vino I pustite da se krcka jos 10 minuta, zatim zacinite po ukusu. Dodajte beli luk, senf i kiselu pavlaku pa sve dobro izmesajte. Gulas kuvajte na tihoj vatri oko 2 sata uz sto manje mesanja.
Servirajte uz kuvanu testeninu.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!