TOKANJ GULAS

Ukoliko ste ljubitelji pikantnih ukusa, onda je ovo jelo pun pogodak za vas.

Potrebni sastojci:

600g svinjskog mesa od vrata;
1 paprika babura;
4 velike glavice crnog luka;
1 kasika senfa;
2 kasike kisele pavlake;
40ml belog vina;
2-3 cena belog luka;
4 kasike ulja;
Zacini po ukusu.

Priprema:

Papriku baburu i svinjsko meso isecite na stapice,  a crni luk na rebarca.  Dinstajte meso na malo ulja dok ne bude uprzeno. U posebnoj posudi luk  malo dinstajte pa dodajte isecenu papriku. Spojite luk, papriku i meso.  Ostavite da se krcka. Kada postane gusto , dodajte vino I pustite da se krcka jos 10 minuta, zatim zacinite po ukusu. Dodajte beli luk, senf i kiselu pavlaku pa sve dobro izmesajte. Gulas kuvajte na tihoj vatri oko 2 sata uz sto manje mesanja. 
Servirajte uz kuvanu testeninu. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI