USTIPCI

Potrebni sastojci:

300g brasna;
1/2 pakovanja svezeg kvasca;
1 kasicica secera;
250ml vode;
300ml ulja;
Malo soli.

Priprema:

U 50ml tople vode izmrvite kvasac, dodajte kasicicu secera i malo brasna pa ostavite na toplom mestu da kvasac nadodje.

 Kada je kvasac nadosao sipajte u posudu sa brasnom,  dodajte so i toplu vodu, pa umesite testo, redje nego za hleb, a gusce nego za palacinke. 
Ostaviti testo da naraste oko 20 minuta.

U dublju serpu sipajte ulje i dobro ga zagrejte.  Kasicicom koju ste prethodno umocili u ulje vadite loptice testa i  spustajte ih u vrelo ulje.
Ustupke przite sa obe strane pa ih vadite resetkastom kasikom na papirnu salvetu koja ce upiti visak masnoce. 
Da bi ustipci upijali manje masnoce mozete u testo dodati pola casice rakije. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI