USTIPCI
Potrebni sastojci:
300g brasna;
1/2 pakovanja svezeg kvasca;
1 kasicica secera;
250ml vode;
300ml ulja;
Malo soli.
Priprema:
U 50ml tople vode izmrvite kvasac, dodajte kasicicu secera i malo brasna pa ostavite na toplom mestu da kvasac nadodje.
Kada je kvasac nadosao sipajte u posudu sa brasnom, dodajte so i toplu vodu, pa umesite testo, redje nego za hleb, a gusce nego za palacinke.
Ostaviti testo da naraste oko 20 minuta.
U dublju serpu sipajte ulje i dobro ga zagrejte. Kasicicom koju ste prethodno umocili u ulje vadite loptice testa i spustajte ih u vrelo ulje.
Ustupke przite sa obe strane pa ih vadite resetkastom kasikom na papirnu salvetu koja ce upiti visak masnoce.
Da bi ustipci upijali manje masnoce mozete u testo dodati pola casice rakije.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!