HRSKAVI PILECI BATACI

Potrebni sastojci:

6 pilecih bataka;
2-3 kasike prezli;
Beli luk u prahu;
1 kasicica soli;
2 kasicice zacina;
1 kasicica karija;
Malo bibera;
3 kasike ulja.

Priprema:

Pilece batake operite i osusite. U posudi pomesajte prezle, beli luk u prahu, so, zacin, biber i kari. Batake uvaljajte u mesavinu i dobro pritisnite sa svih strana kako bi se smesa dobro zalepila za batake. Pleh ili tepsiju premazite uljem i poredjajte batake.

Prekrijte folijom i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Pred kraj uklonite foliju i zapecite jos oko 10 minuta da se uhvati korica. 
Posluzite sa krompirom i uz sezonsku salatu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI