NAMAZ OD SUSAMA- TAHINI

Potrebni sastojci:

1 solja susama (beli ili smedji);
2-3 kasike maslinovog ulja;
Prstohvat soli (opcionalno).

Priprema:

Preprzite susam u tiganju na srednje jakoj vatri.  Mesajte ga konstantno dok ne postane blago zlatno smedj, obicno oko 5-7 minuta. Ovo ce poboljsati ukus susama.  

Przeni susam prebacite u blender ili multipraktik. Blendirajte ga dok ne dobijete grubu pastu.  
Dodajte maslinovo ulje u pastu od susama.  Nastavite blendiranje dok ne dobijete glatku teksturu.  Ako volite gusci namaz dodajte manje ulja.

Ako zelite, dodajte prstohvat soli i ponovo blendirajte kako biste ravnomerno rasporedili so.
Vas domaci tahini je spreman. Cuvajte ga u staklenoj posudi u frizideru.  Koristite ga kao namaz na hlebu, dodatak u salatama ili kao deo razlicitih recepata. 

Napomena: Ako zelite aromaticniji tahini, mozete dodati malo limunovog soka ili belog luka pre blendiranja. Prilagodite recept prema sopstvenom ukusu. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI