NAMAZ OD SUSAMA- TAHINI
Potrebni sastojci:
1 solja susama (beli ili smedji);
2-3 kasike maslinovog ulja;
Prstohvat soli (opcionalno).
Priprema:
Preprzite susam u tiganju na srednje jakoj vatri. Mesajte ga konstantno dok ne postane blago zlatno smedj, obicno oko 5-7 minuta. Ovo ce poboljsati ukus susama.
Przeni susam prebacite u blender ili multipraktik. Blendirajte ga dok ne dobijete grubu pastu.
Dodajte maslinovo ulje u pastu od susama. Nastavite blendiranje dok ne dobijete glatku teksturu. Ako volite gusci namaz dodajte manje ulja.
Ako zelite, dodajte prstohvat soli i ponovo blendirajte kako biste ravnomerno rasporedili so.
Vas domaci tahini je spreman. Cuvajte ga u staklenoj posudi u frizideru. Koristite ga kao namaz na hlebu, dodatak u salatama ili kao deo razlicitih recepata.
Napomena: Ako zelite aromaticniji tahini, mozete dodati malo limunovog soka ili belog luka pre blendiranja. Prilagodite recept prema sopstvenom ukusu.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!