NAMAZ OD SUSAMA- TAHINI
Potrebni sastojci:
1 solja susama (beli ili smedji);
2-3 kasike maslinovog ulja;
Prstohvat soli (opcionalno).
Priprema:
Preprzite susam u tiganju na srednje jakoj vatri. Mesajte ga konstantno dok ne postane blago zlatno smedj, obicno oko 5-7 minuta. Ovo ce poboljsati ukus susama.
Przeni susam prebacite u blender ili multipraktik. Blendirajte ga dok ne dobijete grubu pastu.
Dodajte maslinovo ulje u pastu od susama. Nastavite blendiranje dok ne dobijete glatku teksturu. Ako volite gusci namaz dodajte manje ulja.
Ako zelite, dodajte prstohvat soli i ponovo blendirajte kako biste ravnomerno rasporedili so.
Vas domaci tahini je spreman. Cuvajte ga u staklenoj posudi u frizideru. Koristite ga kao namaz na hlebu, dodatak u salatama ili kao deo razlicitih recepata.
Napomena: Ako zelite aromaticniji tahini, mozete dodati malo limunovog soka ili belog luka pre blendiranja. Prilagodite recept prema sopstvenom ukusu.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.