RIZA SA GRASKOM

Potrebni sastojci:

400g graska;
1 glavica crnog luka;
300g rize;
5g soli;
2g slatke mlevene paprike;
10g biljnog zacina;
Biber po ukusu;
900ml vode.

Priprema:

U serpu sipajte maslinovo ulje, toliko da pokrije dno. Iseckajte sitno crni luk i stavite da se dinsta dok ne postane staklast. 

Dodajte grasak i zacine. Sve zajedno dinstajte na laganoj vatri dok vam se grasak ne pocne lepiti za dno serpe, zatim sipajte oko 500ml vode i kuvajte oko 20 minuta. 

Rizu koju ste prethodno oprali skuvajte u vodi (400ml)  oko 10-15 minuta i sjedinite sa kuvanim graskom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI