ROLAT SA MLEVENIM MAKOM

Potrebni sastojci:
Rolat:

5 jaja;
5 kasika secera;
5 kasika brasna;

Fil:

200g mlevenog maka;
150ml mleka;
1 vanilin secer;
2 kasike secera.

Priprema:

Odvojite belanca od zumanaca,  belanca umutite sa secerom u cvrst sne,  zatim dodajte zumanca pa mutite sve zajedno i  na kraju dodajte brasno. Jos malo mutite da se sve lepo sjedini.
Smesu sipajte u pleh oblozen papirom za pecenje. 

Pecite rolat 15 minuta na 200 stepeni.
Kada je rolat gotov izvadite na drugi papir za pecenje po kojem ste posuli secer. Skinite polako papir sa rolata i filujte.

Za fil pomesajte mleveni mak, secer i vanilin secer,  mleko zagrejte pa prelijte mak.  Nafilujte rolat i urolajte ga. Ostavite tako da malo odstoji, a onda ga isecite na zeljenu debljinu. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI