ROLAT SA MLEVENIM MAKOM
Potrebni sastojci:
Rolat:
5 jaja;
5 kasika secera;
5 kasika brasna;
Fil:
200g mlevenog maka;
150ml mleka;
1 vanilin secer;
2 kasike secera.
Priprema:
Odvojite belanca od zumanaca, belanca umutite sa secerom u cvrst sne, zatim dodajte zumanca pa mutite sve zajedno i na kraju dodajte brasno. Jos malo mutite da se sve lepo sjedini.
Smesu sipajte u pleh oblozen papirom za pecenje.
Pecite rolat 15 minuta na 200 stepeni.
Kada je rolat gotov izvadite na drugi papir za pecenje po kojem ste posuli secer. Skinite polako papir sa rolata i filujte.
Za fil pomesajte mleveni mak, secer i vanilin secer, mleko zagrejte pa prelijte mak. Nafilujte rolat i urolajte ga. Ostavite tako da malo odstoji, a onda ga isecite na zeljenu debljinu.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!