TUNA SALATA

Potrebni sastojci:

2 konzerve tune u vodi ocedjene;
1/2 crvene paprike isecene;
1/2 crvenog luka sitno iseckanog;
1/2 krastavca iseckanog;
1 solja cherry paradajza, prepolovljenih;
1/4 solje crnih maslina ocedjenih;
2 kasike sitno iseckanog persuna.

Za preliv:

3 kasike maslinovog ulja;
1 kasika balzamiko sirceta;
So i biber po ukusu.

Priprema:

Ocedite tunu iz konzerve i stavite je u veliku ciniju.  Razdvojite komade tunjevine viljuskom. Dodajte crvenu papriku,  crveni luk, krastavac, charry paradajz, masline (opciono) i persun u ciniju s tunom. 
U maloj posudi,  pomesajte maslinovo ulje, balzamiko sirce,  so i biber. Dobro promesajte da se svi sastojci sjedine.  
Prelijte salatu pripremljenim prelivom preko salate i nezno promesajte kako biste ravnomerno rasporedili preliv. 

Ostavite salatu u frizideru neko vreme kako bi se ukusi sjedinili.  Posluzite hladnu kao lagani obrok ili salatu. 
Ova tuna salata je osvezavajuca, bogata proteinima i lako se priprema.  Prilagodite prema svojim preferencijama dodajuci omiljeno povrce ili zacine.



Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI