TUNA SALATA
Potrebni sastojci:
2 konzerve tune u vodi ocedjene;
1/2 crvene paprike isecene;
1/2 crvenog luka sitno iseckanog;
1/2 krastavca iseckanog;
1 solja cherry paradajza, prepolovljenih;
1/4 solje crnih maslina ocedjenih;
2 kasike sitno iseckanog persuna.
Za preliv:
3 kasike maslinovog ulja;
1 kasika balzamiko sirceta;
So i biber po ukusu.
Priprema:
Ocedite tunu iz konzerve i stavite je u veliku ciniju. Razdvojite komade tunjevine viljuskom. Dodajte crvenu papriku, crveni luk, krastavac, charry paradajz, masline (opciono) i persun u ciniju s tunom.
U maloj posudi, pomesajte maslinovo ulje, balzamiko sirce, so i biber. Dobro promesajte da se svi sastojci sjedine.
Prelijte salatu pripremljenim prelivom preko salate i nezno promesajte kako biste ravnomerno rasporedili preliv.
Ostavite salatu u frizideru neko vreme kako bi se ukusi sjedinili. Posluzite hladnu kao lagani obrok ili salatu.
Ova tuna salata je osvezavajuca, bogata proteinima i lako se priprema. Prilagodite prema svojim preferencijama dodajuci omiljeno povrce ili zacine.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.