CIMET ROLNICE
Potrebni sastojci: 250 ml toplog mleka (ne vrelog) 1 kesica suvog kvasca (ili 25 g svežeg) 75 g šećera 1 jaje + 1 žumance 80 g otopljenog putera prstohvat soli 500 g mekog brašna (tip 400–500) 1 kesica vanilin šećera (po želji) Priprema: 1. U činiju sipajte toplo mleko, dodajte kašičicu šećera i kvasac. Ostavite 10 minuta da se aktivira. 2. Dodajte jaje, žumance, šećer, vanilin šećer, so i otopljeni puter. 3. Postepeno dodajte brašno i umesite glatko, mekano testo (da se blago lepi za ruke). 4. Pokrijte i ostavite da narasta oko 1 sat, dok se ne udvostruči. Fil od cimeta Sastojci: 100 g omekšalog putera 120 g smeđeg šećera (ili belog ako nemaš) 2 kašike cimeta Priprema: Sve dobro izmešajte da dobijete kremastu pastu. Formiranje rolnica 1. Testo razvucite u pravougaonik (oko 40×30 cm). 2. Premažite filom ravnomerno do ivica. 3. Uvijte u rolat po dužini i isecite na 12 rolnica (lakše je nožem sa tankom oštricom ili ko...