SVINJSKI VRAT

Potrebni sastojci:

3kg svinjskog vrata;
2 kasicice soli;
2 kasicice biljnog zacina;
2 kasicice bibera;
1 kasicica belog luka u prahu;
1,5l vode.


Priprema:

Pomesati sve zacine zajedno i premazati svinjski vrat. Ostaviti meso da odstoji preko noci u frizideru. U tepsiju staviti meso i naliti sa malo vode. Zatim prekriti meso sa folijom. Ne sme nigde da bude otvorena tepsija, inace meso nece biti socno. Staviti u rernu na 200 stepeni da se pece oko 3 sata.

 Povremeno prelivati meso saftom iz tepsije, a ako nestane vode naliti jos. Pred sam kraj skinuti foliju i ostaviti jos 30 minuta. Ispecen vrat izvaditi iz rerne i ostaviti ga pokriven da se ohladi jedno 15 minuta. Isecen vrat sluziti uz salatu.


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI