LAHMADZUN

Lahmadzun je turski specijalitet sa mlevenim mesom i jedno od njihovih najpopularnijih jela .

Potrebni sastojci:

Nadev:

200g mlevene junetine;
1 glavica crnog luka srednje velicine;
3 cena belog luka;
1 saka persuna;
4 kasike pasiranog paradajza;
1 kasicica mlevene crvene paprike;
So;
Biber. 

Testo:

300g brasna;
15g svezeg kvasca;
250ml tople vode;
1 kasicica soli;
1 kasika secera;
1 kasika maslinovog ulja;
3 kasike mleka.

Priprema:

Sve sastojke osim mesa izrezite sitno. Izrucite sve u posudu, dodajte mleveno meso pa rukom dobro mesite sve zajedno oko 2-3 minuta da se sve lepo poveze. Po potrebi dodatno zacinite po svom ukusu. Ukoliko volite malo pikantnije dodajte i jednu kasicicu cilija. 
U mlako mleko stavite secer pa izmrvite kvasac, dobro promesajte i pospite brasnom. 

Brasno sipajte u posudu u kojoj cete mesiti testo. Kada se kvasac aktivirao promesajte ga sa brasnom, dodajte so i vodu pa zamesite glatko testo.
Testo oblikujte u loptu, premazite sa malo ulja, pokrijte ga i ostavite da naraste oko sat vremena.
Kada je testo naraslo podelite ga na pet jednakih delova i oblikujte manje loptice. 

Na pobrasnjenoj povrsini razvaljajte loptice sto tanje 
Na svaku razvaljanu lopticu stavite po dve kasike nadeva, pa ga rukom rasporedite po celom testu i malo ga utisnite. 
Testo stavite u pleh za pecenje, pecite na 220 stepeni oko 10 minuta.
Pre serviranja mozete poprskati sokom od limuna, dodati malo seckanog persuna i luka, a zatim zarolati.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI