MILEVINE GURABIJE
Ne znam tacno kada su nastale gurabije, ali zato znam za ove koje je pravila moja baka i koje me uvek kada ih pravim secaju na detinjstvo, na baku, kako ih sprema, njihov miris...divna secanja. Ovo je recept za bakine gurabije.
Potrebni sastojci:
1 celo jaje;
5 zumanaca;
6 kasika masti;
12 kasika secera;
600g brasna;
1 belance za premazivanje gurabija, i
malo kristal secera za posipanje, a mogu i mleveni orasi.
Priprema:
Pomesajte jaja, secer i mast pa umutite kasikom, postepeno dodajte brasno pa sve zamesite rucno. Radnu povrsinu pospite brasnom i razvucite testo oklagijom vadite casom ili modlom kolacice.
Gurabije redjajte na pleh oblozen papirom za pecenje. Premazite gurabije jednim belancetom i odozgo pospite secerom ili mlevenim orasima.
Od ostalih belanaca mozete napraviti puslice.
Gurabije pecite na 200 stepeni oko 10-15 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.