MILEVINE GURABIJE

Ne znam tacno kada su nastale gurabije, ali zato znam za ove koje je pravila moja baka i koje me uvek kada ih pravim secaju na detinjstvo, na baku, kako ih sprema, njihov miris...divna secanja.  Ovo je recept za bakine gurabije.

Potrebni sastojci:

1 celo jaje;
5 zumanaca;
6 kasika masti;
12 kasika secera;
600g brasna;
1 belance za premazivanje gurabija, i
malo kristal secera za posipanje, a mogu i mleveni orasi.

Priprema:

Pomesajte jaja, secer i mast pa umutite kasikom,  postepeno dodajte brasno pa sve zamesite rucno.  Radnu povrsinu pospite brasnom i razvucite testo oklagijom vadite casom ili modlom kolacice. 
Gurabije redjajte na pleh oblozen papirom za pecenje. Premazite gurabije jednim belancetom i odozgo pospite secerom ili mlevenim orasima.
Od ostalih belanaca mozete napraviti puslice. 

Gurabije pecite na 200 stepeni oko 10-15 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI