KAJZERICE

Kajzerice za sendvice ili hamburgere. 

Potrebni sastojci:

2 jajeta;
200ml mlakog mleka;
60ml mlake vode;
50ml otopljenog maslaca;
1 kasika secera;
1 kasika suvog kvasca;
1/2kg brasna;
1 kasicica soli.
1 zumance i  2 kasike mleka za premazivanje;
Susam za posipanje.

Priprema:

Umutite jaja, dodajte mlako mleko, vodu, otopljeni maslac, secer i suvi kvasac izmesajte,  zatim postepeno dodajte brasno i so. Zamesite testo i ostavite ga pokriveno da naraste oko 30 minuta.
Kada je testo naraslo podelite ga na 12 delova, napravite loptice.  Loptice poredjajte na pleh oblozen papirom za pecenje pa ih ostavite da odstoje pokrivene 15 minuta.

Nakon 15 minuta svaku kajzericu premazite  sa mesavinom jednog zumanceta i dve kasike mleka, odozgo pospite susamom. 

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI