FARBANJE JAJA U LUKOVINI
Potrebni sastojci:
30g ljuski od crnog luka;
12-15 jaja;
1800ml vode;
40ml vinskog sirceta.
Priprema:
Oguliti 13 do 15 komada crnog luka, staviti ljuske u serpu, naliti vodom, dodati vinsko sirce, manjim poklopcem pritisnuti ljuske, kuvati na srednjoj temperaturi 40 minuta (dobije se 1100ml tecnosti). Vinsko sirce sipati u ciniju, jaja oprati i izbrisati. Jaja staviti u tecnost u kojoj su se kuvale ljuske na jaku vatru, kad krenu mehurici smanjiti na srednju temperaturu 14 minuta. Ostaviti 10 minuta.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!