GADJAR ALVA

 Ukusni indijski desert nakon glavnog jela.




Solja od kiselog mleka ili jogurta. 



Potrebni sastojci:

2,5 solje bademovog mleka;

2,5 solje rendane sargarepe;

6 supenih kasika secera od secerne trske;

2 supene kasike maslaca;

1/2 solje suvog grozdja;

8-10 seckanih indijskih oraha;

8-10 seckanih pistaca;

Prstohvat safrana. 



Priprema :

Sipati u serpu bademovo mleko i rendanu sargarepu. Zagrejati do kljucanja, a potom kuvati 15 minuta uz mesanje. Dodati secer i maslac. Nakon sto sargarepa upije mleko dodati suvo grozdje, malo safrana, seckane indijske orahe i pistace. 

Promesati i kuvati oko 3 minuta. Sluziti mlako ili ohladjeno u frizideru. 



Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI