GADJAR ALVA
Ukusni indijski desert nakon glavnog jela.
Solja od kiselog mleka ili jogurta.
Potrebni sastojci:
2,5 solje bademovog mleka;
2,5 solje rendane sargarepe;
6 supenih kasika secera od secerne trske;
2 supene kasike maslaca;
1/2 solje suvog grozdja;
8-10 seckanih indijskih oraha;
8-10 seckanih pistaca;
Prstohvat safrana.
Priprema :
Sipati u serpu bademovo mleko i rendanu sargarepu. Zagrejati do kljucanja, a potom kuvati 15 minuta uz mesanje. Dodati secer i maslac. Nakon sto sargarepa upije mleko dodati suvo grozdje, malo safrana, seckane indijske orahe i pistace.
Promesati i kuvati oko 3 minuta. Sluziti mlako ili ohladjeno u frizideru.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!