PANCEROTE

 Potrebni sastojci:


20g svežeg kvasca;

100ml mlakog mleka;

1 casa jogurta;

1 jaje;

1 kafena kasicica secera;

1 kafena kasicica soli;

1 supena kasika ulja;

600-700g brasna.


Priprema:

Rastopiti kvasac u mlakom mleku sa kasicicom secera. Kada kvasac nadodje sipati ga u brasno, dodati jaje, jogurt, so i ulje. Sve zamesiti i ostaviti u frizideru da stoji 1-3 sata.

Izvaditi iz frizidera, i formirati palacinke (20 komada). Posebno napraviti smesu od sitno seckanog suhomesnatog (sunka, parizer..), sa kecapom, sirom...

Palacinke premazati smesom, preklopiti na pola, spojiti ivice i prziti na vrelom ulju. 




Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI