MAKARONSI

 Francuski kolacici su popularni zbog atraktivnog izgleda i vanserijskog ukusa, pa se cesto poklanjaju damama.

Lepi su u raznim bojama, ali su podjednako ukusni i beli. 


Potrebni sastojci:


6 belanaca;

100g secera;

280g bademovog brasna;

380g secera u prahu;

250g cokolade;

250ml slatke pavlake;

100g ulupanog slaga. 


Priprema:


Belanca i secer umutiti u cvrstu penu. Bademovo brasno i secer u prahu prosejati nekoliko puta i dodati umucenim belancima. Smesu rucno sjediniti i umesati zeljenu boju. Sipati smesu u spric, istisnuti je na papir za pecenje pa makaronse pecite u zagrejanoj rerni bez ukljucenog ventilatora 23 minuta na 130 stepeni. 

Za fil staviti pavlaku za kuvanje da provri, preliti preko cokolade, mesati dok se cokolada ne otopi i ostaviti da se prohladi. Na kraju u smesu od cokolade dodati ulupani slag i sve lepo izmesati. Dobijenim filom spajati po dva makaronsa. 



Savet plus:

Kada istisnete smesu na pek-papir ostavite je 10-15 minuta na sobnoj temperaturi da se odozgo uhvati tanka korica. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI