MAKARONSI
Francuski kolacici su popularni zbog atraktivnog izgleda i vanserijskog ukusa, pa se cesto poklanjaju damama.
Lepi su u raznim bojama, ali su podjednako ukusni i beli.
Potrebni sastojci:
6 belanaca;
100g secera;
280g bademovog brasna;
380g secera u prahu;
250g cokolade;
250ml slatke pavlake;
100g ulupanog slaga.
Priprema:
Belanca i secer umutiti u cvrstu penu. Bademovo brasno i secer u prahu prosejati nekoliko puta i dodati umucenim belancima. Smesu rucno sjediniti i umesati zeljenu boju. Sipati smesu u spric, istisnuti je na papir za pecenje pa makaronse pecite u zagrejanoj rerni bez ukljucenog ventilatora 23 minuta na 130 stepeni.
Za fil staviti pavlaku za kuvanje da provri, preliti preko cokolade, mesati dok se cokolada ne otopi i ostaviti da se prohladi. Na kraju u smesu od cokolade dodati ulupani slag i sve lepo izmesati. Dobijenim filom spajati po dva makaronsa.
Savet plus:
Kada istisnete smesu na pek-papir ostavite je 10-15 minuta na sobnoj temperaturi da se odozgo uhvati tanka korica.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.