MAKARONSI
Francuski kolacici su popularni zbog atraktivnog izgleda i vanserijskog ukusa, pa se cesto poklanjaju damama.
Lepi su u raznim bojama, ali su podjednako ukusni i beli.
Potrebni sastojci:
6 belanaca;
100g secera;
280g bademovog brasna;
380g secera u prahu;
250g cokolade;
250ml slatke pavlake;
100g ulupanog slaga.
Priprema:
Belanca i secer umutiti u cvrstu penu. Bademovo brasno i secer u prahu prosejati nekoliko puta i dodati umucenim belancima. Smesu rucno sjediniti i umesati zeljenu boju. Sipati smesu u spric, istisnuti je na papir za pecenje pa makaronse pecite u zagrejanoj rerni bez ukljucenog ventilatora 23 minuta na 130 stepeni.
Za fil staviti pavlaku za kuvanje da provri, preliti preko cokolade, mesati dok se cokolada ne otopi i ostaviti da se prohladi. Na kraju u smesu od cokolade dodati ulupani slag i sve lepo izmesati. Dobijenim filom spajati po dva makaronsa.
Savet plus:
Kada istisnete smesu na pek-papir ostavite je 10-15 minuta na sobnoj temperaturi da se odozgo uhvati tanka korica.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!