PECENE BANANE
Potrebni sastojci:
8 banana;
100g smedjeg secera;
100ml ruma;
5g kafene kasicice cimeta;
Slag jedna kesica;
100g margarina.
Priprema:
Umutiti penasto margarin sa smedjim secerom pa uz neprestano mesanje dodati cimet i rum.
Nastaviti sa mucenjem dok se ne dobije kompaktna masa. Banane oljustiti i iseci na deblje kokutove. Svaki kolut pazljivo umociti u pripremljenu smesu i sloziti na alu foliju.
Preostali zacinjen margarin staviti preko banana i pazljivo zatvoriti alu foliju da tecnost ne moze da iscuri. Staviti foliju u tepsiju i peci banane u rerni maksimalno zagrejanoj ili ispod grila oko 5 minuta. Izgasite rernu i ostaviti u njoj pecene banane jos desetak minuta uz povremeno protresanje tepsije da banane upiju aromu.
Servirati tople pecene banane sa umucenim slagom iii sa sladoledom.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!