PECENE BANANE

 Potrebni sastojci:

8 banana;

100g smedjeg secera;

100ml ruma;

5g kafene kasicice cimeta;

Slag jedna kesica;

100g margarina. 



Priprema:


Umutiti penasto   margarin sa smedjim secerom pa uz neprestano mesanje dodati cimet i rum.

Nastaviti sa mucenjem dok se ne dobije kompaktna masa. Banane oljustiti i iseci na deblje kokutove. Svaki kolut  pazljivo umociti u pripremljenu smesu i sloziti na alu foliju. 

Preostali zacinjen margarin staviti preko banana i pazljivo zatvoriti alu foliju da tecnost ne moze da iscuri. Staviti foliju u tepsiju i peci banane u rerni maksimalno zagrejanoj ili ispod grila oko 5 minuta. Izgasite rernu i ostaviti u njoj pecene banane jos desetak minuta uz povremeno protresanje tepsije da banane upiju aromu. 

Servirati tople pecene banane sa umucenim slagom iii sa sladoledom.



Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI