RIBLJI PAPRIKAŠ SA OSLIĆEM


Ponekad su najukusnija jela ona najjednostavnija – ona koja nas podsete na porodične ručkove, miris koji se širi iz kuhinje i tanjir koji nas ugreje i umiri. Ovaj riblji paprikaš sa oslićem jedan je od takvih recepata. Idealan je za sve koji vole ribu, ali ne žele da se muče sa kostima. Oslić je blag, mekan i lak za pripremu, a u ovom jelu dobija pun, domaći ukus koji će obožavati i odrasli i deca.

Potrebni sastojci (za 4–5 osoba):

600–700 g fileta oslića (bez kostiju)

1 velika glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 veća šargarepa

2 krompira

1 kašika paradajz pirea (može i kuvani paradajz ili svež)

1/2 kašičice aleve paprike (slatke)

1/2 kašičice dimljene paprike (po želji)

So i biber po ukusu

1 lovorov list

1,5 litara vode

1/2 veze svežeg peršuna

2 kašike ulja

1 kašika brašna (za zapršku)


Priprema:

1. Priprema povrća: Sitno iseckajte crni i beli luk. Šargarepu i krompir oljuštite i isecite na sitne kockice.


2. Dinstanje: Na ulju propržite crni luk dok ne postane staklast, zatim dodajte beli luk, šargarepu i krompir. Pržite nekoliko minuta.

3. Dodavanje začina: Ubacite paradajz pire, alevu i dimljenu papriku. Sve promešajte pa sipajte vodu i ubacite lovorov list. Kuvajte oko 15 minuta.


4. Dodavanje ribe: Oslić isecite na komade dužine oko 5 cm i pažljivo stavite u šerpu. Kuvajte još 10 minuta na tihoj vatri.


5. Zaprška: U posebnoj šerpici zagrejte malo ulja, dodajte brašno i propržite dok ne dobije svetlo braon boju. Dodajte malo tečnosti iz paprikaša, promešajte i vratite sve u lonac. Kuvajte još nekoliko minuta.


6. Završni dodaci: Dodajte so, biber i pospite seckanim peršunom.


Predlog za serviranje:

Uz ovaj paprikaš sjajno ide domaći hleb, palenta ili čak kašika kisele pavlake. Možete ga poslužiti i uz testeninu ako volite. 


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

ROLAT OD SPANACA

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM