ĐUVEČ SA SUVIM MESOM-IZ FRIŽIDERA, SA DUŠOM!


Nekad najbolja jela nastaju kad pogledaš šta imaš – i pustiš mašti (i mirisima iz detinjstva) na volju. Ovaj đuveč sa suvim mesom nastao je baš tako: iz onog što se zateklo u frižideru, ali sa puno srca i ukusa.



Potrebni sastojci:

1 glavica crnog luka

2-3 čena belog luka

2-3 krompira

1-2 šargarepe

1 zelena paprika

½ kese smrznutog đuveč mixa (ili mešano povrće po izboru)

100–150 g pirinča

1–2 parčeta suvog mesa (suva slanina, suvi vrat, rebra...)

So, biber, alevu papriku, suvi biljni začin

1 list lovora

Ulje po potrebi

Voda po potrebi


Priprema:

1. Dinstanje ljubavi:
Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati šargarepu i papriku. Dinstati dok povrće ne omekša i pusti miris domaće kuhinje.


2. Suvo meso za dušu:
Dodati naseckano suvo meso. Ako je jače suvo, možete ga prethodno malo obariti. Sve zajedno još malo propržiti.

3. Povrće i pirinač – sve što imate:
U tiganj dodajte krompir na kocke, smrznuti đuveč mix i prethodno opran pirinač. Začiniti po ukusu, dodati i list lovora.


4. U vodu pa u toplinu:
Sipajte vode tek da sve ogrezne (i malo preko), pa kuvajte u šerpi 25–30 minuta na laganoj vatri.
Ako više volišlte iz rerne – prebacite sve u đuvečaru ili vatrostalnu posudu, pokrijte i pecite na 180°C oko 40 minuta. Na kraju otklopite da dobije lepu boju.


Služenje:

Uz svežu zelenu salatu, kiseli kupus ili turšiju – ovaj đuveč ne traži ništa više osim osmeha za stolom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

ROLAT OD SPANACA

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM