ĐUVEČ SA SUVIM MESOM-IZ FRIŽIDERA, SA DUŠOM!
Nekad najbolja jela nastaju kad pogledaš šta imaš – i pustiš mašti (i mirisima iz detinjstva) na volju. Ovaj đuveč sa suvim mesom nastao je baš tako: iz onog što se zateklo u frižideru, ali sa puno srca i ukusa.
Potrebni sastojci:
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
2-3 krompira
1-2 šargarepe
1 zelena paprika
½ kese smrznutog đuveč mixa (ili mešano povrće po izboru)
100–150 g pirinča
1–2 parčeta suvog mesa (suva slanina, suvi vrat, rebra...)
So, biber, alevu papriku, suvi biljni začin
1 list lovora
Ulje po potrebi
Voda po potrebi
Priprema:
1. Dinstanje ljubavi:
Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati šargarepu i papriku. Dinstati dok povrće ne omekša i pusti miris domaće kuhinje.
2. Suvo meso za dušu:
Dodati naseckano suvo meso. Ako je jače suvo, možete ga prethodno malo obariti. Sve zajedno još malo propržiti.
3. Povrće i pirinač – sve što imate:
U tiganj dodajte krompir na kocke, smrznuti đuveč mix i prethodno opran pirinač. Začiniti po ukusu, dodati i list lovora.
4. U vodu pa u toplinu:
Sipajte vode tek da sve ogrezne (i malo preko), pa kuvajte u šerpi 25–30 minuta na laganoj vatri.
Ako više volišlte iz rerne – prebacite sve u đuvečaru ili vatrostalnu posudu, pokrijte i pecite na 180°C oko 40 minuta. Na kraju otklopite da dobije lepu boju.
Služenje:
Uz svežu zelenu salatu, kiseli kupus ili turšiju – ovaj đuveč ne traži ništa više osim osmeha za stolom.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!