PUNJENE KROFNE

Punjene mekane krofne iz rerne.

Potrebni sastojci:

1/2kg brasna;
2 jaja;
1 kasicica margarina;
1 ravna kasicica soli;
20g svezeg kvasca ili 7g suvog;
1 kasicica secera;
1 vanilin secer;
Korica od jednog limuna. 

Nadev za punjenje krofni:

Dzem, nutela, krem..
Secer u prahu za posipanje. 

Priprema:

U mlako mleko stavite kvasac i jednu kasicicu secera pa ostavite da kvasac nadodje. 
U posudu u kojoj cete mesiti testo sipajte brasno,  malo soli, vanilin secer, dva jaja i  kasicicu margarina. Dodajte nadosao kvasac i  sve mesite oko 5 minuta. Testo pokrijte i ostavite da naraste oko sat vremena.
Kada je testo naraslo premesite ga i ostavite jos 15 minuta da naraste.
Radnu povrsinu pospite brasnom,  istresite nadoslo testo i izravnajte oklagijom na debljinu od 2cm. Vadite casom krofne i redjajte ih na pleh oblozen papirom za pecenje. 

Pecite krofne na 180 stepeni oko 20 minuta u zavisnosti od rerne, nemojte ih peci duze od 25 minuta jer ce posle biti tvrde. 
Kada su krofne gotove, pokrijte ih krpom da se prohlade. 

Busiti krofne nastavkom za slag pa ih puniti nadevom po zelji. 
Odozgo ih pospite secerom u prahu. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI