PECENO PILE NA PIVSKOJ BOCI

Potrebni sastojci:

1 pile;
1 pivo u staklenoj boci;
So;
Senf;
Maslinovo ulje;

Prilog: Krompir i jos neko povrce po zelji.  Ja sam ovoga puta stavila samo mladi krompir i to ceo, a vi mozete dodati i luk, paradajz kako vam je volja.

Priprema:

Pile prosusite ubrusom, pa ga dobro usolite.
Skinite etiketu sa pivske flase i dobro je operite ili obmotajte flasu folijom. 
U tepsiju stavite papir za pecenje. 
Flasu piva otvorite i stavite na sredisnji deo tepsije.

Pile stavite na bocu i premazite senfom. Krompir oljustite, isecite ga na krupnije komade ili ostavite kao ja ceo, zacinite ga. Stavite krompir oko pileta. 
Sve prelijte sa malo maslinovog ulja. 
Komad folije stavite na pile (samo na vrh) i pecite na 220 stepeni 1 sat (ili duze, sve zavisi od velicine odnosno tezine pileta).


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI