PILECI PAPRIKAS

Potrebni sastojci:

4 bataka i karabataka;
2 velike ili 4 manje zelene paprike;
1 veci ili 2 manja rendana ili mlevena paradajza;
1 veca sargarepa;
1 veca glavica crnog luka;
1 kg krompira (moze i manje);
Ulje;
Voda;
Persun;
So;
Biber;
1 kasicica aleve paprike;
Beli luk u prahu;
Vegeta.

Priprema:

Piletinu zacinite, uljem, solju i biberom, pa proprzite na ulju 10 minuta dok ne dobije lepu zlatnu boju.  
Izvadite meso, pa u istoj serpi proprzite jedan luk i dodajte sargarepu.  Sve zajedno przite 5 minuta. 
Dodajte 50ml vode i 1 kasicicu aleve paprike. Promesajte i dodajte persun. 
Vratite meso u serpu i dolijte 100ml vode. Dodajte papriku isecenu na kockice i rendani paradajz. 

Krompir izrezite na kockice i dodajte ga u serpu. Sve prelijte sa 200ml vode i  ostavite da krcka 45 minuta. Povremeno promesajte kako ne bi jelo zagorelo. 
Na kraju zacinite po ukusu  (so, biber, vegeta, beli luk, persun).


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI