PILECI PAPRIKAS
Potrebni sastojci:
4 bataka i karabataka;
2 velike ili 4 manje zelene paprike;
1 veci ili 2 manja rendana ili mlevena paradajza;
1 veca sargarepa;
1 veca glavica crnog luka;
1 kg krompira (moze i manje);
Ulje;
Voda;
Persun;
So;
Biber;
1 kasicica aleve paprike;
Beli luk u prahu;
Vegeta.
Priprema:
Piletinu zacinite, uljem, solju i biberom, pa proprzite na ulju 10 minuta dok ne dobije lepu zlatnu boju.
Izvadite meso, pa u istoj serpi proprzite jedan luk i dodajte sargarepu. Sve zajedno przite 5 minuta.
Dodajte 50ml vode i 1 kasicicu aleve paprike. Promesajte i dodajte persun.
Vratite meso u serpu i dolijte 100ml vode. Dodajte papriku isecenu na kockice i rendani paradajz.
Krompir izrezite na kockice i dodajte ga u serpu. Sve prelijte sa 200ml vode i ostavite da krcka 45 minuta. Povremeno promesajte kako ne bi jelo zagorelo.
Na kraju zacinite po ukusu (so, biber, vegeta, beli luk, persun).
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!