ELBASAN-TAVA
Potrebni sastojci:
1kg jagnjetine;
1 grancica ruzmarina ili 2 kasicice mlevenog ruzmarina;
5 jaja;
4 case kiselog mleka;
1 casa kisele pavlake;
Soli po ukusu;
4 cena belog luka;
Persun;
Ulje.
Priprema:
Jagnjetinu operite, posolite, dodajte grancicu ruzmarina ili dve kasicice mlevenog. Spustite u tepsiju sa malo ulja koju cete poklopiti i staviti u rernu zagrejanu na 220-250 stepeni. Posle 20 minuta izvadite jagnjetinu iz rerne.
U medjuvremenu dok se jagnjetina pece umutite jaja sa kiselim mlekom, pavlakom, belim lukom, persunom i malo soli da se dobije ujednacena masa.
Prelijte tu masu preko jagnjetine i vratite u rernu da porumeni.
Ukus ovog jela je izvrstan, topi se u ustima.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.