ELBASAN-TAVA

Potrebni sastojci:

1kg jagnjetine;
1 grancica ruzmarina ili 2 kasicice mlevenog ruzmarina;
5 jaja;
4 case kiselog mleka;
1 casa kisele pavlake;
Soli po ukusu;
4 cena belog luka;
Persun;
Ulje.

Priprema:

Jagnjetinu operite, posolite, dodajte grancicu ruzmarina ili dve kasicice mlevenog. Spustite u tepsiju sa malo ulja koju cete poklopiti i staviti u rernu zagrejanu na 220-250 stepeni. Posle 20 minuta izvadite jagnjetinu iz rerne.
U medjuvremenu dok se jagnjetina pece umutite jaja sa kiselim mlekom, pavlakom, belim lukom, persunom i malo soli da se dobije ujednacena masa.

Prelijte tu masu preko jagnjetine i vratite u rernu da porumeni. 
Ukus ovog jela je izvrstan, topi se u ustima.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI