SLATKI HLEB

Potrebni sastojci:

6 solja (solje za kafu) brasna;
10g suvog kvasca;
5 kasika secera;
Prstohvat soli;
3 vanilin secera;
2 solje mlake vode.

Priprema:

U posudu sipajte kvasac, 1/2 kasicice secera, mlaku vodu, malo brasna (1 kasika) i ostavite da kvasac nadodje.
Kada je kvasac nadosao, dodajte brasno,  vanilin secer i so.

Zamesite testo, testo treba da se lepi i da lagano pocne da se odvaja od posude. Prekrijte posudu providnom folijom ili krpom i  ostavite na toplom mestu da testo naraste oko pola sata. 
Kada je testo naraslo, radnu povrsinu pospite brasnom i prebacite testo na nju.

Premesite testo, zatim oblikujte i prebacite hleb u posudu za pecenje oblozenu papirom za pecenje. 
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a za to vreme pustite da hleb odstoji jos 10 minuta.

Zasecite hleb nozem, poklopite ili pokrijte aluminijumskom folijom i stavite da se pece. 
Kada je hleb pecen, izvadite ga iz rerne,  poprskajte vodom i  umotajte u krpu.


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI