SLATKI HLEB
Potrebni sastojci:
6 solja (solje za kafu) brasna;
10g suvog kvasca;
5 kasika secera;
Prstohvat soli;
3 vanilin secera;
2 solje mlake vode.
Priprema:
U posudu sipajte kvasac, 1/2 kasicice secera, mlaku vodu, malo brasna (1 kasika) i ostavite da kvasac nadodje.
Kada je kvasac nadosao, dodajte brasno, vanilin secer i so.
Zamesite testo, testo treba da se lepi i da lagano pocne da se odvaja od posude. Prekrijte posudu providnom folijom ili krpom i ostavite na toplom mestu da testo naraste oko pola sata.
Kada je testo naraslo, radnu povrsinu pospite brasnom i prebacite testo na nju.
Premesite testo, zatim oblikujte i prebacite hleb u posudu za pecenje oblozenu papirom za pecenje.
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a za to vreme pustite da hleb odstoji jos 10 minuta.
Zasecite hleb nozem, poklopite ili pokrijte aluminijumskom folijom i stavite da se pece.
Kada je hleb pecen, izvadite ga iz rerne, poprskajte vodom i umotajte u krpu.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.