AURUM

Ovo jelo je ono "snadji se" ili sta imate u kuci, odnosno u frizideru, brzo se pravi, potrebno je samo malo maste, a kombinacija namirnica mu daje poseban ukus. Naziv Aurum je dobilo zbog svoje zlatne boje.


Potrebni sastojci:

500g pileceg filea;
1 kesa Frikom Zlatna mesavina;
100ml pavlake za kuvanje;
3 kasike ulja;
1 kasicica soli;
1 kasicica belog luka u granulama;
1 kasicica aleve paprike;
100ml vode;
Prstohvat bibera;
1 kasika kisele pavlake;
2 ravne kasike brasna.


Priprema:

Pileci file isecite na sitne kockice i proprzite na ulju, dodajte kasicicu aleve paprike i so, dinstajte 3-5 minuta, dodajte zlatnu mesavinu malo proprzite pa prelijte sa 100ml vode i dinstajte 10 minuta.

Pomesajte pavlaku za kuvanje sa kasikom kisele pavlake, u to dodajte kasicicu belog luka i bibera pa prelijte preko mesavine, promesajte i dinstajte jos oko 5-10 minuta. 
Pomesajte dve kasike brasna sa malo vode pa dodajte u jelo uz stalno mesanje. Kada se zgusne sklonite sa vatre i servirajte.


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI