MUSAKA OD OSTATAKA MESA

Potrebni sastojci:

1/2kg krompira;
1 glavica crnog luka;
2 kasicice maslinovog ulja;
Ostaci pecenog mesa;
1 kasicica belog luka u granulama;
1 kasicica aleve paprike;
2 kasicice sosa od paradajza;
3 jaja;
2 soljice mleka;
Malo persuna.

Priprema:

Zagrejte rernu na 190  stepeni. 
Krompir oljustite, isecite i stavite ga da se kuva oko 5 minuta, posolite, zatim ga ohladite hladnom vodom , ocedite ga i ostavite sa strane.  

Na maslinovom ulju proprzite sitno seckani crni luk, dodajte beli luk, alevu papriku, zacine i sos od paradajza i na kraju ostatak pecenog mesa, sve sjedinite. 
Premazite uljem posudu pa redjajte polovinu krompira, zatim fil od mesa i ponovo krompir.

Posebno umutite jaja sa mlekom i malo soli pa tom smesom prelijte musaku. Pecite oko 50 minuta na 200 stepeni. Kada se preliv od jaja i mleka stegao musaka je gotova. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI