COKO MALINA TORTA

Potrebni sastojci:

3 gotove tamne kore;
250ml cokoladnog mleka. 

Za I fil:

1l mleka;
300g secera;
4 pudinga od cokolade;
1 kesica slaga;
1dl mleka za slag;
100g cokolade. 

Za II fil:

500g malina mogu i smrznute;
4 zumanca;
150g secera;
50g brasna.

Za III fil:

3 kesice slaga;
3dl mleka.

Za glazuru:

100g cokolade;
5 kasika ulja.

Priprema:

I fil - puding izmesajte sa nekoliko kasika mleka,  ostatak mleka zajedno sa secerom stavite na sporet da se ugreje, pa skuvajte puding. Ostavite da se fil ohladi.
Penasto umutite jedan margarin pa postepeno dodajte u ohladjeni fil. Slag pripremite prema uputstvu sa kesice pa i njega dodajte i dobro izmiksajte fil. 
Na tihoj vatri otopite cokoladu i dodajte u fil pa jos malo mutite.

II fil - maline izmiksajte u blenderu , izdvojite nekoliko kasika , ostatak prebacite u serpu i zagrejte na tihoj vatri. Zumanca penasto umutite sa secerom pa dodajte brasno i dobro promesajte da nema grudvica.  U to dodajte par kasika odvojenih hladnih izblendiranih malina pa sve to ukuvajte u ostatak malina.
Kuvajte na pari dok se ne zgusne. Sklonite sa sporeta da se ohladi, cesto mesajte da se ne uhvati korica i pokrijte providnom folijom. 

III fil - umutite slag sa mlekom.
Na tacnu stavite koru, natopite je sa malo mlakog cokoladnog mleka, premazite je cokoladnim filom, preko premazite pola fila od malina. Preko malina premazite slag. Preklopite drugom korom i nju takodje natopite sa malo mlakog cokoladnog mleka,  premazite cokoladnim filom,  odgore premazite filom od malina , premazite slagom i preklopite trecom korom.  Preko cele torte rasporedite cokoladni fil.
Na tihoj vatri otopite 100g cokolade sa 5 kasika ulja i prelijte tortu. 
Ostavite tortu par sati u frizideru da se malo stegne. 


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI