CUPAVA DESA
Listajuci maminu staru svesku recepata, trazeci da nesto napravim neki kolac sa orasima naleteh na naziv "Cupava Desa", nije lose rekoh, sve sastojke vec imam. Relativno se brzo pravi a moram vam priznati i da je ukusan, taman ne preterano sladak. Uz kaficu savrsen.
Recept vam prenosim onako kako je napisano u maminoj staroj svesci recepata.
100g putera umutite sa 100g secera, 4 zumanceta, dodajte 2-3 kasike mleka, 1/2 praska za pecivo i 350-400g brasna. Zamesite testo da bude tvrdo kako bi moglo da se renda i podelite na dva jednaka dela.
Prvi deo razvucite oklagijom na velicinu pleha ili izrendajte pa koru premazite filom od 4 belanca, 200g secera, 3 kasike pekmeza od kajsija, sipka...,i 150g seckanih oraha (mozete dodati i 100g suvog grozdja). Naravno belanca umutite sa secerom pa dodajte sve ostale sastojke.
Preko fila izrendajte drugi deo testa. Pecite na 200 stepeni oko 15-20 minuta u zavisnosti od rerne.
Kada se ohladi pospite prah secerom i vanilom.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!