KOLACICI SA GRIZOM

Od ove kolicine se dobije 70 kolacica.
Za meru: solja od 2dl.


Potrebni sastojci:

2 jaja;
1 solja jogurta;
1 solja ulja;
2 solje griza;
2 solje brasna;
20g praska za pecivo;
1 vanilin secer;
Rendana korica limuna;

Za uvaljati kolacice:
1 solja griza.

Za preliv:
500g secera u prahu;
4 solje vode;
1/2 limuna;
1 vanilin secer.

Priprema:

Umutite jaja penasto, dodajte vanilin secer i ulje pa sjedinite sa jajima, sipajte jogurt da se smesa izjednaci. Pomesajte brasno, griz i prasak za pecivo pa dodajte u smesu. Umutite da se sve sjedini. Smesa ce biti retka, ali ne brinite tako treba jer ce stajanjem griz nabubriti i upiti tecnost,  pustite da stoji nekih 30 minuta .
Od testa odvajajte manje komadice i oblikujte u loptice koje cete uvaljati u griz i redjati u podmazan pleh. Ostavite da se odmore 15 minuta u plehu. 

Pecite 15-20 minuta na 200 stepeni da blago porumene. 
Za preliv izmesajte secer u prahu i vodu, vanilin secer i kolutove limuna, mesajte povremeno da se sav secer istopi, nemojte ga kuvati. Vruce kolacice prelijte sirupom kasikom po malo sipati na svaki kolacic otprilike 2-3 puta. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI