TATLIJE

Potrebni sastojci:

250ml vode;
250ml ulja;
750g brasna;
200g oraha (ja sam stavila mlevene a vi mozete seckane);
1/2 praska za pecivo. 

Sirup:

600g secera;
600ml vode;
Vanilin secer;
1 limun isecen na kolutove.

Priprema:

Prokuvajte vodu i ulje pa kada prokljuca dodajte brasno promesajte,  sve dobro sjedinite i  malo prohladite kako bi smesa mogla da se mesi. 
U prohladjenu smesu stavite orahe i 1/2 praska za pecivo.  Sve dobro sastavite pa stavite u tepsiju, isecite na kocke zeljene velicine i pecite oko 30 minuta na 200 stepeni. Ostavite da se potpuno ohladi. 
Skuvajte sirup od secera i vode. Sirup ne treba da bude toliko gust kao za slatko, ali ni previse redak. Kuvajte ga 5-10 minuta . Gustina sirupa je otprilike kao sok na razblazivanje.  

Vruc sirup prelijte preko ohladjenog kolaca i ostavite ga da odstoji kako bi upio sirup. 
Na svaku kocku mozete staviti po jedan badem ili polovinu oraha, moze i ne mora.


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI