PAORSKA MUCKALICA
Potrebni sastojci:
300g svinjskog vrata bez kostiju;
2 veca ili 3 manja crna luka;
2 paradajza;
2 crvene paprike;
3 cena belog luka;
1dl ulja;
2-3 lista lovora;
Aleva paprika;
2dl bujona;
Malo persunovog lista;
So i biber.
Priprema:
U dubljoj posudi dobro zagrejte ulje i u njemu na jakoj vatri pecite meso iseceno na kocke velicine zalogaja. Kada meso pocne da rumeni, dodajte sitno iseckani crni luk, prodinstajte malo pa zatim dodajte isecenu crvenu papriku na kockice .
Nakon nekoliko minuta dinstanja, dodajte iseckani paradajz, ubacite lovor, beli luk, malo mlevene paprike , sve promesajte i posle nekoliko minuta dodajte bujon. Posolite i pobiberite po ukusu i kuvajte na laganoj vatri oko 40 minuta.
Pre serviranja muckalicu pospite persunovim liscem.
Izgleda odlično!
ОдговориИзбриши