PAORSKA MUCKALICA

Potrebni sastojci:

300g svinjskog vrata bez kostiju;
2 veca ili 3 manja crna luka;
2 paradajza;
2 crvene paprike;
3 cena belog luka;
1dl ulja;
2-3 lista lovora;
Aleva paprika;
2dl bujona;
Malo persunovog lista;
So i biber.

Priprema:

U dubljoj posudi dobro zagrejte ulje i u njemu na jakoj vatri pecite meso iseceno na kocke velicine zalogaja. Kada meso pocne da rumeni, dodajte sitno iseckani crni luk,  prodinstajte malo pa zatim dodajte isecenu crvenu papriku na kockice .

Nakon nekoliko minuta dinstanja,  dodajte iseckani paradajz, ubacite lovor, beli luk, malo mlevene paprike , sve promesajte i posle nekoliko minuta dodajte bujon. Posolite i pobiberite po ukusu i kuvajte na laganoj vatri oko 40 minuta. 

Pre serviranja muckalicu pospite persunovim liscem. 



Коментари

Постави коментар

Vaše mišljenje mi je važno!

Dragi čitaoci,

Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.

Hvala što ste ovde i što učestvujete!

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

ROLAT OD SPANACA

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM