KISELA PAPRIKA PUNJENA PASULJEM

Potrebni sastojci:

1/2kg belog pasulja;
3 glavice crnog luka;
3 kasike ulja;
2 kasike brasna;
1/2 kasike aleve paprike;
So;
Zacin;
Biber;
Beli luk 2-3 cena ili i prahu;
8 kiselih paprika.

Priprema:

Pasulj ocistite, operite i stavite da se kuva.
Iseckajte crni luk i proprzite ga na ulju sve vreme mesajuci da ne izgori. Kada luk postane mekan i staklast dodajte brasno, zatim alevu papriku i malo proprzite.  

Pasulj ocedite od vode, vodu iz pasulja nemojte baciti jer ce vam trebati.
Pasulj dodajte u zaprsku, promesajte i polako sipajte onu vodu koju ste ostavili. Pasulj bi trebao da bude gust (gustinu odredite vi sami), zatim dodajte zacine i pustite jos 10-ak minuta da se krcka.

Kisele paprike ocisite od semena pa ih punite pasuljem. Paprike redjajte u tepsiju,  ostatak pasulja poredjajte oko paprika.  Pecite u rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.

Коментари

Постави коментар

Vaše mišljenje mi je važno!

Dragi čitaoci,

Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.

Hvala što ste ovde i što učestvujete!

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

ROLAT OD SPANACA

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM