KISELA PAPRIKA PUNJENA PASULJEM
Potrebni sastojci:
1/2kg belog pasulja;
3 glavice crnog luka;
3 kasike ulja;
2 kasike brasna;
1/2 kasike aleve paprike;
So;
Zacin;
Biber;
Beli luk 2-3 cena ili i prahu;
8 kiselih paprika.
Priprema:
Pasulj ocistite, operite i stavite da se kuva.
Iseckajte crni luk i proprzite ga na ulju sve vreme mesajuci da ne izgori. Kada luk postane mekan i staklast dodajte brasno, zatim alevu papriku i malo proprzite.
Pasulj ocedite od vode, vodu iz pasulja nemojte baciti jer ce vam trebati.
Pasulj dodajte u zaprsku, promesajte i polako sipajte onu vodu koju ste ostavili. Pasulj bi trebao da bude gust (gustinu odredite vi sami), zatim dodajte zacine i pustite jos 10-ak minuta da se krcka.
Kisele paprike ocisite od semena pa ih punite pasuljem. Paprike redjajte u tepsiju, ostatak pasulja poredjajte oko paprika. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.
Zaboravljeno jelo a mi odrasli na njemu
ОдговориИзбришиOdlično jelo, kisela paprika pasulju da poseban ukus.
ОдговориИзбриши