HLEB POGACA
Potrebni sastojci:
450g brasna;
1 jaje;
1 kasicica soli;
1 kasicica secera;
2 kasike ulja;
50ml toplog mleka;
200ml tople vode;
25g svezeg kvasca ili 7g suvog.
Priprema:
U posudu u kojoj cete mesiti hleb stavite kvasac, dodajte toplo mleko, ulje, jaje, secer i promesajte da se kvasac istopi, dodajte vodu a zatim postepeno dodajte brasno i so , pa zamesite testo.
Kada ste umesili ostavite testo da nadodje oko 40 minuta na toplom mestu.
Kada je testo naraslo premesite i stavite na pobrasnjenu radnu povrsinu. Razvucite testo oklagijom u pravougaonik.
Urolajte testo.
Tepsiju premazite sa dve kasike ulja, secite testo na manje i vece komade i redjajte u tepsiju.
Ostavite tako oblikovano da naraste jos oko 30 minuta.
Stavite pogacu hleb u rernu da se pece na 200 stepeni oko 30-40 minuta.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.