HLEB POGACA

Potrebni sastojci:

450g brasna;
1 jaje;
1 kasicica soli;
1 kasicica secera;
2 kasike ulja;
50ml toplog mleka;
200ml tople vode;
25g svezeg kvasca ili 7g suvog.

Priprema:

U posudu u kojoj cete mesiti hleb stavite kvasac, dodajte toplo mleko, ulje, jaje, secer i promesajte da se kvasac istopi, dodajte vodu a zatim postepeno dodajte brasno i so , pa zamesite testo. 

Kada ste umesili ostavite testo da nadodje oko 40 minuta na toplom mestu. 
Kada je testo naraslo premesite i stavite na pobrasnjenu radnu povrsinu.  Razvucite testo oklagijom u pravougaonik.  

Urolajte testo.
Tepsiju premazite sa dve kasike ulja, secite testo na manje i vece komade i redjajte u tepsiju. 

Ostavite tako oblikovano da naraste jos oko 30 minuta. 
Stavite pogacu hleb u rernu da se pece na 200 stepeni oko 30-40  minuta. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI